Te voet, per fiets en... origineeler

 

Treignes wordt vaak het "Museadorp" benoemd. Weet u ook dat het gemeente Viroinval soms de bijnaam "De Kleine Provence" krijgt ? Dat is aan de kalkgraslanden, door schapen begrazen, te danken. Maar Viroinval, dat zijn ook diepe bossen en vochtig grasland. Het landschap wisselt dus constant af en dit gebied van meer dan 12 000 hectare wordt als natuurpark erkend. De fauna en de flora zullen zich tijdens uw wandelingen laten ontdekken.

  • Te voet : 300 km gebaliseerde wandelpaden, een Nordic walking netwerk en enkele GR's (De Tour de l'Entre-Sambre-et-Meuse « De Grote Doortotcht van de Pays de Chimay » en de nieuwe "GR des Trappistes wallonnes",Orval, Rochefort, Chimay.) 
  • Per fiets : 400 km gebaliseerde fietsroutes op het gebied van de gemeenten Viroinval, Couvin, Doische, Philippeville en Cerfontaine, twee RAVel-netwerken (523 Olloy-sur-Viroin >< Oignies-en-Thiérache en 156 Mariembourg >< Hastière) en nog de beroemde Voie Verte Trans-Ardennes, in Frankrijk. We beschikken over een fietsstalling voor 5 fietsen. 

  • Origineler : het bezoek van de Jardins d’O in Nismes aan boord van een elektrisch bootje of in de stoomtrein stappen voor een parcourtje tussen Treignes en Mariembourg.