Te voet, per fiets en... origineeler

 

Treignes wordt vaak het "Museadorp" benoemd. Weet u ook dat het gemeente Viroinval soms de bijnaam "De Kleine Provence" krijgt ? Dat is aan de kalkgraslanden, door schapen begrazen, te danken. Maar Viroinval, dat zijn ook diepe bossen en vochtig grasland. Het landschap wisselt dus constant af en dit gebied van meer dan 12 000 hectare wordt als natuurpark erkend. De fauna en de flora zullen zich tijdens uw wandelingen laten ontdekken.

  • Te voet : 37 gebaliseerde wandelpaden, d.w.z. 300 km, een Nordic walking netwerk en « De Grote Doortotcht van de Pays de Chimay ». Onze gite bevindt zich vlak bij de GR125. We werken ook samen met Element Trek. Andere formule : een halte van enkele dagen bij ons, onderweg op de nieuwe "GR des Trappistes wallonnes" (Orval, Rochefort, Chimay). Degustatie bij aankomst ! Meer details in dit videofragment.  
  • Per fiets : 400 km gebaliseerde fietsroutes op het gebied van de gemeenten Viroinval, Couvin, Doische, Philippeville en Cerfontaine, twee RAVel-netwerken (523 Olloy-sur-Viroin >< Oignies-en-Thiérache en 156 Mariembourg >< Hastière) en nog de beroemde Voie Verte Trans-Ardennes, in Frankrijk. We beschikken over een fietsstalling voor 5 fietsen. Voor jullie getest : Ravel 156.

  • Origineler : het bezoek van de Jardins d’O in Nismes aan boord van een elektrisch bootje of in de stoomtrein stappen voor een parcourtje tussen Treignes en Mariembourg.