Voor de lekkerbekken

 

Tussen-Samber-en-Maas onderscheidt zich door zijn landschappen maar ook dankzij zijn streekproducten. Zeggen dat er bij ons veel te eten en te drinken is, is een understatement.

  • De Brasserie des Fagnes : blond, bruin, griottes of scotch, zonder van de seizoensbieren te spreken (Halloweenbier uit bloedsinaasappel gebrouwen, Sint Valentijn bier met passievrucht), in Mariembourg bestelt u het bier van uw keuze en u ontdekt de kunst van het bierbrouwen van vroeger en van nu.

  • De Brasserie des Eaux Vives : twee gepassioneerden hebben zich gevestigd in Romerée om grappige bieren zoals het blonde "Mam'zelle Bibiche" te brouwen.
  • Het Escavèche : visspecialiteit van de streek. Vis in wittewijnsaus, met azijn en citroen. In een familiale onderneming van Olloy-sur-Viroin geproduceerd. 
  • De geitenkazen : een jonge vrouw uit Nismes heeft onlangs een winkeltje geopend in de prachtige "Ferme de la Maladrerie". Daar vervaardigt ze vers en verfijnd kaas, en Tomme.